Dental Service Nick Oy historia 

Toimialamme on hammaslääkintälaitteiden, -kalusteiden ja -materiaalien maahantuonti. Yritys toimii jo kolmannessa sukupolvessa.

Yrityksen varhaishistoria kantaa vuoteen 1934.

Alkuaikoinaan yritys toimi nimellä hienomekaaninen korjaamo K.Nick ja keskittyi hammaslääkintälaitteiden korjaamiseen ja huoltoon.

Yhden miehen pieni hienomekaniikkayritys korjasi hammaslääkintäalan pienlaitteita useita vuosia. Vuosia vieri ja yrityksen omistajan K.Nickin poika Pertti aloitti kesätyöt isänsä korjaamolla. Pertin tehtävänä oli hakea asiakkaiden laitteita korjaamolle mopollaan. Tuolloin asiakkaiden tapana oli kirjoittaa lappu Pertin mukaan, jossa he tilasivat myös muita tarvikkeita vastaanotolleen. Tästä lapulla tilaamisesta Pertille kehkeytyi myöhemmin idea laajemmasta tarvikekaupasta hammaslääkäreille ja hammasteknikolle. Pertin koulujen loputtua hän jatkoi isänsä yrityksessä. 

Ensimmäiset valtakunnalliset huoltokeikat ja laiteasennukset alkoivat 1961 yrityksen autohankinnan myötä.

K.Nick asensi ensimmäisenä Suomessa ilma- turbiinikappaleita asiakkaiden hoitokoneisiin. Hienomekaaninen korjaamo K.Nick valmisti turbiinikappaleisiin koneiston ja kompressorin. 

1974 hienomekaaninen korjaamo K.Nick teki sukupolvenvaihdoksen ja Pertti Nick osti yrityksen isältään. Uudeksi nimeksi tuli Dental Service Nick Oy. Liiketoiminnan kasvaessa Pertti tarvitsi lisää henkilökuntaa ja näin ollen avuksi liittyi myös pikkuveli Keijo.
1976 yritys alkoi maahantuoda koneita, laitteita ja tarvikkeita laajemmassa mittakaavassa. Tuolloin alkoi mm. japanilaisen NSK Dental pienlaitteiden ja turbiini,- kulmakappaleiden maahantuonti. Aluksi japanilaisella valmistajalla oli pitkät toimitusajat ja hammaslääkäri saattoi joutua odottamaan kappalettaan jopa 12 kk. Nykyisin NSK -tuotteita saa heti ja niiden laatu on maailman parhaimmistoa. 

Yrityksen toiminta kehittyi ja laajeni useiden vuosien ajan, jolloin uusille tuotemerkeille oli kysyntää. Onneksi 2000 -luvun taitteessa löytyi myös toinen japanilainen tuotevalmistaja, Tokuyama Dental. Tokuyama Dental löytyi täysin sattumalta. Pertin veli Keijo saattoi kahvitauollaan selailla internetiä etsien mielenkiintosia hammaslääkintäalan julkaisuja. Eräänä päivänä hänen ruudulleen ilmestyi Tokuyama Dental, tästä alkoi Estelite yhdistelmämuovin ja muiden Tokuyama Dental tuotteiden tarina Suomessa. Dental Service Nick toi maahan useiden valmistajien tarvikkeita, kalusteita ja laitteita mukaanlukien italialaisen OMS -hammaslääkäriyksikön. 

2010 päätettiin yrityksessä tehdä uudelleenjärjestelyjä. Tokuyama Dental ja NSK Dental -tuotteiden Suomessa tapahtuva myynti ja jakelu siirrettiin Dental Systems Oy:lle. Dental Service Nick jatkaa edelleen maahantuontia Suomeen ja myyntiä Baltiaan.